آب های زیرزمینی نیشابور تحت تأثیر زباله گاه قرار گرفته اند
ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیطزیست نیشابور گفت: چون سطح ایستابی آب در منطقه کال شور بالاست آبهای زیرزمینی تحت تأثیر زبالهگاه قرار گرفته است.
محمد مهدی نوربخش در گفت و گو با ایسنا در خصوص وضعیت نگران کننده زبالهگاه فعلی این شهرستان اظهار کرد: از طریق کارگروه مدیریت پسماند شهرستان تاکنون پیگیریهای بسیاری در خصوص زبالهگاه نیشابور شده است.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۷ به صورت ویژه انتقال زبالهگاه به محل مناسب در دستور کارگروه مدیریت پسماند شهرستان قرار گرفته و سعی شده با دستگاهها و ارگانهای متولی این معضل را رفع کنیم.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست نیشابور با اشاره به اینکه هنوز مجوز نهایی زبالهگاه جدید از سوی آب منطقهای صادر نشده است، بیان کرد: گرچه طی این سالها پیگیریها و اقدامات مختلفی انجام شده اما برای صدور مجوز انتقال زبالهگاه نیاز به مجوز آب منطقهای هم داریم.
وی با بیان اینکه زبالهگاه فعلی مجوز زیستمحیطی نداشته است، گفت: گرچه در گذشته بنا به دلایلی سعی کردند که زبالهها در محل فعلی دفن شود اما چون در حریم کال شور قرار دارد اصلاً تصمیم درستی نبوده است.
نوربخش افزود: چون سطح ایستابی آب در این منطقه بالاست آبهای زیرزمینی نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. ضمن اینکه به دلیل شرایط منطقه امکان حفر ترانشه نیست و عملاً دفن زباله در سطح انجام میشود و از سویی کمبود خاک هم موجب شده که شرایط زیستمحیطی و دفن بهداشتی زباله امکانپذیر نباشد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۴ بهبود وضعیت زبالهگاه در دستور کار کارگروه مدیریت پسماند شهرستان قرار گرفت، بیان کرد: تاکنون بازدیدهای مختلفی از زبالهگاه فعلی انجام شده و از سوی فرماندار تأکید بر ساماندهی و نظارت بیشتر بر زبالهگاه و کاهش معضلات موجود شده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست نیشابور بیان کرد: چون زبالهها بر روی هم تلنبار میشوند زبالههای قدیمی پس از چند سال به دلیل فشرده شدن و گرمایشی که ایجاد شده دچار خودسوزی میشوند که آلودگی هوا را در پی دارد.
شهرداری در برخورد با زباله گردها با چالش مواجه شده است
وی ادامه داد: گرچه تأکید بر برخورد با زباله گردها در این محل شده اما متأسفانه شهرداری در این خصوص با چالش مواجه شده و نتوانسته مشکل و معضل را به طور کامل حل و فصل کند.
نوربخش با بیان اینکه نبود فنس و حصار در محل زبالهگاه موجب شده که نشود حضور زباله گردها را مدیریت کرد، اظهار کرد: اکنون شاهد حضور غیرمجاز زباله گردها و بازیافت و تفکیک غیرمجاز زباله در محل زبالهگاه هستیم.
وی همچنین از ورود احشام و سگهای بلاصاحب و پرندگان در محدود زبالهگاه خبر داد و گفت: متأسفانه وضعیت زبالهگاه اصلاً مناسب نیست، هرچند سعی شده با اقداماتی که طی این سالها صورت گرفته وضعیت را بهبود ببخشیم اما تنها راهکار انتقال زبالهگاه به محل مجاز است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست نیشابور با اشاره به اینکه محل جدید زبالهگاه هم باوجود همه پیگیریهایی که توسط دستگاههای مختلف صورت گرفته هنوز نهایی نشده است، ابراز امیدواری کرد بر اساس مصوبات کارگروه مدیریت پسماند هر چه سریعتر محل جدید نهایی شود.
زبالهگاه فعلی دیگر ظرفیت ندارد
وی افزود: آب منطقهای مرجع تائید کننده محل به لحاظ موضوعات عدم آسیبپذیری آبهای سطحی و آبهای زیرزمینی است که امیدواریم زودتر تائیدیه صادر و زبالههای شهر نیشابور به محل جدید انتقال داده شود.
نوربخش با بیان اینکه زبالهگاه جدید در ۳۰ کیلومتری شهر نیشابور و به مساحت ۱۸۵ هکتار است، بیان کرد: چون زبالهگاه فعلی دیگر ظرفیتی برای دفن زباله ندارد، سعی شده با جابهجایی زبالههای قدیمی فضایی برای زبالههای جدید ایجاد شود.
وی گفت: زبالهگاه فعلی شرایط مناسبی برای ادامه دفن زبالهها را ندارد، ضمن اینکه همجواری زبالهگاه با شهرستان میان جلگه اعتراضهایی را هم به خصوص از شهر عشقآباد داشتهایم.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست نیشابور با اشاره به اینکه روزانه ۱۵۰ تن زباله در محل فعلی دفن میشود، اظهار کرد: تلاش همه کشورها برای کاهش حجم زباله و ورود به زبالهگاه با تفکیک از مبدأ است. متأسفانه به دلیل تفکیک نشدن زباله این سرمایه را از دست میدهیم.
تلاش برای تفکیک زباله از مبدأ
وی افزود: در همین راستا از ۲ تا ۳ سال قبل با هدف کاهش پسماندها با همکاری شهرداری موضوع تفکیک زباله از مبدأ را توسط یک شرکت آغاز کردیم. ضمن اینکه حجم انتقال زباله کاهش خواهد یافت میزان هزینههای انتقال و دفن کاهش پیدا میکند، همچنین از فضای زبالهگاه برای سالهای بیشتری میتوان استفاده و زمین را کمتر آلوده کرد.
نوربخش در ادامه با اعلام اینکه از سال ۱۳۹۴ شهرداری ملزم شد تا محدودهای را به صورت مجزا در زبالهگاه برای زبالههای بیمارستان حصارکشی کند، گفت: زبالههای عفونی به صورت مجزا با پوشش آهک و خاک دفن میشوند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روزبیشتر بخوانیمکرگیر: ابزاری قدرتمند برای سوراخکاری بتن
بیشتر بخوانیمآیفون 17 ایر
آخرین دیدگاهها