صادرات ایران به آفریقا پارسال ۱۲۰ درصد افزایش یافت


P>به گزارش روز سه شنبه  ایرنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، علی اکبر رضایی در همایش بررسی بازار کشور سنگال که با ارتباط ویدئو کنفرانسی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور و  حضور  تعدادی از نمایندگان واحد های صنعتی البرز همراه بود، بیان داشت: غرب آفریقا جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر دارد و یک منطقه جمعیتی مناسب برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات ایران است.


وی ادامه داد: بیش از ۲۰ کشور از جمله سنگال، غنا، ساحل‌عاج، نیجریه، مالی و گینه در غرب آفریقا واقع شده است و از ظرفیت خوبی به لحاظ روابط تجاری برخوردار هستند.


رییس اداره غرب و مرکز آفریقا در وزارت امور خارجه گفت: یکی از اهداف این همایش آشنایی تجار، فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی البرز با ظرفیت های کشورهای غرب آسیا به عنوان بازار هدف گسترده و جاذب برای صادرات تولیدات و محصولات ایرانی است.


وی با بیان اینکه بخش عمده ای از کالاها و محصولات مصرفی از مواد غذایی گرفته تا ماشین آلات، صنایع پتروشیمی، مشتقات نفتی و دیگر محصولات در سنگال وارداتی است، گفت: این مهم فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاری شرکت های ایرانی فراهم کرده و شکوفایی تجارت خارجی، به تبع آن توسعه صادرات و رونق تولید داخلی کشورمان را رقم می زند.


رضایی با برنامه ریزی برای برگزاری همایش ها یا نشست‌هایی با حضور دیگر سفرای ایران در کشورهای حوزه غرب آفریقا گفت: با کمک مسئولان اتاق بازرگانی البرز و در قالب برگزاری چنین همایش هایی ظرفیت کشورهای مختلف غرب آسیا را برای تجار و فعالان اقتصادی استان تشریح خواهیم کرد.


رییس اداره غرب و مرکز آفریقا در وزارت امور خارجه با اشاره به تعاملاتی که میان کشورهای این حوزه و فعالان اقتصادی ایران تاکنون در قالب برگزاری همایش یا وبینار با برخی از اتاق های بازرگانی کشور از جمله اصفهان، کرمان و همدان برقرار شده است، افزود: خوشبختانه از سوی اتاق البرز نیز این فرصت فراهم شد و به تعامل بیشتر میان البرز و سنگال منجر می شود.


وی بیان داشت: اگر تنها بخشی از ظرفیت های ایران از جمله البرز به سمت روابط اقتصادی با سنگال سرازیر شود، جهش قابل توجهی در روابط تجاری میان ما و آن کشور ایجاد خواهد شد.


رضایی با این توضیح که در سال ۱۴۰۰ نسبت به ماقبل آن صادرات ایران به قاره آفریقا بالغ بر ۱۲۰درصد افزایش داشت، گفت: رقم صادرات مذکور برابر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است و این مهم روزنه و چشم انداز خوبی را بر این اساس در گسترش روابط میان ایران و سنگال ترسیم می‌کند.


نبود مسیر مستقیم دریایی از بندرعباس به سنگال یک ضعف جدی در صادرات به این کشور است 


در ادامه  سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال در این نشست به صورت ویدئو کنفرانس حضور داشت با اشاره به برخورداری کشور سنگال از منابع آبی فراوان  گفت: با توجه به این ظرفیت  زمینه انجام کشت فرازمینی از جمله بادام هندی و ذرت در سنگال فراهم است. 


محمدرضا دهشیری در همایش بررسی بازار سنگال این کشور را هاب غرب آفریقا و دروازه ورود ایران به بازار این منطقه برشمرد و اظهار داشت: سنگال به عنوان با ثبات‌ترین کشور آفریقایی طی پنج سال اخیر رشد اقتصادی حدود ۶ درصدی داشته است.


وی در ادامه با اشاره به رونق ساخت و ساز در سنگال و به تبع آن افزایش قیمت زمین و مسکن در آن کشور گفت: در این زمینه مقرر شده که ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب ایجاد واحدهای مسکن اجتماعی انجام شود و این مهم فرصت خوبی برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایران است.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال با بیان اینکه در این کشور با ایجاد حساب طلایی فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها فراهم است، گفت: با افتتاح این حساب فرد سرمایه گذار در مورد پروژه های خود کمتر بازخواست می شود، یکی از شروط مهم در این راستا سرمایه‌گذاری در پروژه های مهمی از جمله ساخت هتل در سنگال است، با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۶ میلادی این کشور میزبان بازی های المپیک جوانان است یک فرصت مهم دیگر سرمایه گذاری ساخت هتل در آنجا برای میزبانی مهمانان این رویداد است.


وی درآمد سالانه کشور ۱۷ میلیون نفری سنگال را یکهزار و ۴۰۰ دلار عنوان کرد و افزود: تولید ناخالص ملی این کشور ۲۳ میلیارد دلار است.


دهشیری در ادامه با اشاره به فرانک سی اف ای که واحد پولی مشترک میان سنگال و ۸ کشور همسایه آن گفت: بر این اساس هرگونه محصول تولیدی در سنگال می تواند بدون پرداخت عوارض گمرکی به کشورهای همسایه ارسال شود و در نتیجه ایجاد کارخانه های مختلف در سنگال در اختیار گرفتن بازار غرب آفریقا است.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال با اشاره به موقعیت خوب این کشور برای کشت های فرازمینی از جمله بادام‌هندی، انبه و ذرت افزود: البته در کنار استفاده از این کشت یک موقعیت مناسب دیگر اجاره کردن مزارع است.


نیاز کشور سنگال به تجهیزات پزشکی 


دهشیری  توضیح داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت سنگال به دلیل مشکلات حین زایمان و یا تغذیه نادرست دچار معلولیت جسمی هستند، به همین دلیل صادرات تجهیزات پزشکی به سنگال یا سرمایه‌گذاری در خصوص ایجاد فروشگاهی در آنجا برای فروش چنین محصولاتی ضرورت دارد و این یک فرصت سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی ایران است.


وی  فرصت هایی مانند سرمایه گذاری در زمینه احداث پالایشگاه در سنگال را با توجه به وجود منابع نفتی و گازی در این کشور برای ایرانی ها مغتنم برشمرد و افزود: در خصوص محصولات آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، ماشین آلات، ابزارآلات و ساخت قطعات نیز ایران توانمندی بالایی برای صادرات به سنگال دارد.


دهشیری  با بیان اینکه کشور سنگال در فرآوری محصولات لبنی هم با مشکلاتی مواجه است، عنوان کرد: سنگال محصولات فوق را از کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و یا هند وارد می کند و این مسئله یک فرصت سرمایه گذاری جدیدی برای ایرانی ها محسوب می‌شود


وی با اشاره به اینکه امکان صادرات واکسن های دامی به سنگال وجود دارد، گفت: در حوزه صادرات دارویی چون زبان سنگال فرانسوی است باید توضیحات بروشورهای دارویی کشورمان به این زبان نیز درج شود.


استان البرز داری سه هزارو ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی است.



مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *