خلیج فارس هویتی ماندگار در تاریخ با نقش آفرینی دانشگاه ها در
ایسنا/هرمزگان وزیر علوم در گردهمایی «نبض ایران، خلیج فارس» با تأکید بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس گفت: این هویت دیرینه، ثبتشده در متون تاریخی و اسناد جهانی، در برابر هرگونه نمایش گذرا پابرجا خواهد ماند.
دکتر حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امروز جمعه ۲۶ اردیبهشت، در گردهمایی «نبض ایران، خلیج فارس» که در جزیره جهانی قشم برگزار شد، با اشاره به پیشینه تاریخی نام خلیج فارس، گفت: از دوران آشوریان و دوره هخامنشی، بهویژه در زمان داریوش، نام “دریای فارس” در متون تاریخی بهکار رفته و این هویت دیرینه امروز در اسناد یونسکو و سازمان ملل متحد بهطور رسمی ثبت شده است.
وی با تأکید بر اهمیت پاسداشت این میراث مستند تاریخی، به اعتراض برخی کشورها در دهه ۷۰ میلادی نسبت به استفاده از نام خلیج فارس اشاره کرد و افزود: در آن زمان، مدیرکل یونسکو بهصراحت اعلام کرد که این موضوع نه سیاسی، بلکه مسألهای تاریخی با پیشینهای مستند است که قابل تغییر نیست.
دکتر سیمایی در سخنان خود، علاوه بر پاسداری از هویت تاریخی خلیج فارس، بر نقش دیپلماسی علمی و اهمیت همکاریهای دانشگاهی برای حفظ این میراث ملی و گسترش آگاهی جهانی تأکید کرد. گردهمایی «نبض ایران، خلیج فارس» نمادی از پیوند علم و تاریخ برای پاسداری از هویتی است که از بیش از ۲۵۰۰ سال پیش تاکنون درخشان باقی مانده است.
نام خلیج فارس؛ هویتی تاریخی که قابل تغییر نیست
دکتر سیمایی با اشاره به اعتراض برخی کشورها در دهه ۷۰ میلادی نسبت به استفاده از نام «خلیج فارس» گفت: در آن زمان، مدیرکل یونسکو بهصراحت اعلام کرد: این موضوع به هیچ عنوان سیاسی نیست، بلکه یک حقیقت تاریخی با پیشینهای مستند است که تغییرپذیر نخواهد بود.
وی تأکید کرد: نام خلیج فارس، ریشه در تاریخ کهن و مستندات معتبر جهانی دارد و این هویت ماندگار، همچنان پابرجا خواهد ماند.
خلیج فارس؛ حقیقتی ماندگار در برابر نمایشهای گذرا
سیمایی، با تأکید بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس، گفت: این شعبدهبازیها و نمایشهای گذرا هیچ تأثیری بر حقیقت تاریخی خلیج فارس ندارند. خلیج فارس همیشه فارس خواهد ماند.
وی در ادامه سخنانش، از حضور پرشور دانشجویان فعال در انجمنها، کانونها و تشکلهای دانشگاهی در این سفر علمی استقبال کرد و افزود: جنبوجوش و نشاط این نسل جوان، نویدبخش پویایی بیشتر در فضای دانشگاهی است و نشان از ظرفیت بیپایان دانشجویان در پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی دارد.
دانشگاه؛ فراتر از آموزش و پژوهش، نهادی فرهنگی برای پرورش افراد خلاق و چندبعدی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش فراتر دانشگاه در مسیر رشد و تعالی دانشجویان گفت: «دانشگاه تنها محل آموزش و پژوهش نیست، بلکه نهادی فرهنگی است که باید بستری برای توسعه مهارتهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان فراهم کند. دانشجویان نیاز دارند علاوه بر تخصص علمی، با مهارتهای فرهنگی مجهز شوند؛ چراکه افراد چندبعدی و خلاق نهتنها در حل مسائل، بلکه در مسیر زندگی نیز موفقتر هستند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
آخرین دیدگاهها